Lägerskola

Vill ni vara med om ett riktigt skärgårdsäventyr på er lägerskola? Då ska ni välja Albanus! Lägerskola på Albanus passar bäst för elever i åldern 12-16 år. Det ryms 21 personer att övernatta ombord.

Hissa segel, navigera, lär dig praktiska knopar, skota in och kryssa, bonga sjöfåglar, ro skeppsökan, bada i havet, grilla korv och lär känna nya sidor av dina klasskamrater!

Vart seglar vi?
Albanus hemhamn är i Sjökvarteret i Mariehamn och därmed är detta en naturlig startplats för lägerskolan. (Andra platser kan vi komma överens om!) Lämplig längd på lägerskolan är tre – fem dagar, och då ligger nästan hela Skärgårdshavet till vårt förfogande.

Vår skärgård är full av smultronställen, så oberoende av väder och vind hittar vi lämplig natthamn. Har ni specifika önskemål om resmål så försöker vi ordna detta, men för att få så mycket segling som möjligt kan det vara bra att ha några alternativ att välja mellan!

Ombord på Albanus – Arbetsfördelning
Ombord på Albanus deltar eleverna i dagliga göromål, där arbetsuppgifterna fördelas via ett vaktschema. På vakterna lär vi oss enklare navigering, hjälper till med segelsättning, lär oss knopar, sköter matlagning m.m. Besättningen handleder eleverna på däcks- och seglingsvakten och gruppens egna lärare/ledare handleder eleverna på byssa (matlagning) – och frivakt.

När vi ligger i hamn – Kvällar och nätter
Kvällar och nätter tillbringar vi i lämplig naturhamn, eller vid kaj i något skärgårdssamhälle. Bastubad, upptäcktsfärder och korvgrillning är populära kvällsaktiviteter. Besättningen finns tillgänglig även under kvällar och nätter, men gruppens egna ledare ansvarar för aktivitetsplanering och ordning.

Planering och bokning
Verksamhetsledaren bistår gärna med tips och erfarenheter gällande planering av resmål, proviantering, matlagning m.m.

Vad kostar det?
Fartygshyran inkluderar alltid besättning. Matkostnader tillkommer. För aktuella prisuppgifter, kontakta Albanus verksamhetsledare.
E-post: info@albanus.ax
Tel: +358 (0) 457 045 0013